Oostkapelle vakantie

Locatie & omgeving

De locatie

Hoge Weide 63 ligt ongeveer 5 minuten fietsen van het dorpscentrum en de bushalte. Het vakantiehuisje ligt net buiten het parkje Hoge Weide aan een rustiek schelpenpaadje. Een ideale locatie op maar 15 minuten van het strand. 

Vanuit het vakantiehuisje is er zicht op die weg, waar regelmatig de paard- en ponyrijders van de manege voorbij komen, een topper voor kleine kinderen.

Doorgaand verkeer is er weinig en in de avond is het altijd rustig vertoeven in de grote tuin en op het terras.

Naar het strand

Met kinderen is de afstand heel goed te lopen, circa 15 minuten, of neem als  het kan een bolderkar mee of huur en één vlakbij voor je spullen. 

Buiten het hoogseizoen komen soms de herten op bezoek om de appels van de boom te eten, niet schrikken dus !

Parkeren

Parkeren is vrij en kan ook direct bij het huisje aan de straatzijde Dunoweg naast de tuin. 

Oostkappelle vakantiehuisje tuin en parkeer locatie

De omgeving

Er is altijd wel wat te doen op WalcherenIn het huis is wat documentatie te vinden  met allerlei toeristische informatie over de omgeving en de geschiedenis. 

Wandelen

De ingang en infocentrum van het natuurgebied Oranjezon is per fiets of auto vlakbij. Voor 1 euromunt per persoon is dit prachtige gebied met fraaie wandelroutes en watergangen met ree / herten toegankelijk.

Fietsen

Vlakbij het huisje, op de chaletcamping Dennenbos zijn fietsen en/of een bolderkar te huur. Dat kan ook heel goed bij Boogaard Tweewielers in het dorp. 

Bij goed weer, dus meestal, pak je de fiets en is het heel leuk om de kust tot aan Vlissingen te volgen door bos – duinen – dijken  en strand! In ruim 25 minuten fiets je ook naar Middelburg, waar je gezellig kunt wandelen, winkelen of de markten bezoeken. 

Ook nog

Zomerconcerten Oostkapelle – Terra Maris – Uitspanning molen De Jonge Johannes – Watersnoodmuseum – Fort Rammekens –    Kinderspeeltuin Zwierelantijn – Neeltje Jans – Klein Walcheren – in Oostkapelle is  in het centrum een leuke gratis speeltuin.